SIGURANȚĂ:

Traseul Ultra Zărand nu este amenajat și protejat suplimentar de către organizator, de aceea există riscul unor accidentări și/sau deces datorită unor pericole obișnuite în astfel de activități. Acestea includ, dar nu se rezumă la: coliziuni cu vehicule, trăsnete, grindină, ninsoare, ceață, furtuni, viituri, atacuri de animale sălbatice și/sau domestice, mușcături de insecte și/sau reptile, căderi de pietre, stânci, copaci, alunecări de teren, căderi, alunecări, fracturi, entorse sau luxații, epuizare fizică, hipoglicemie, agravarea unor probleme medicale preexistente (necunoscute sau nedeclarate de către participanți), răni, degerături, deshidratare, etc.

Toţi participanţii trebuie să aibă în vedere că pericolele care pot apărea sau se pot produce pe parcursul evenimentului pot fi diverse şi diferite faţă de cele enumerate anterior, cu titlu de exemplu.

 

Organizatorul nu poate prezenta în întregime toate riscurile și pericolele pe care competiţia le-ar putea implica având în vedere tipul, cadrul natural şi sălbatic în care ea se desfăşoară, precum şi particularităţile fiecărui concurent. Din acest motiv, organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru maniera de aducere la cunoştinţa participanţilor a potenţialelor pericole sau riscuri.

 

În cazul în care vreun concurent nu va putea continua deplasarea sau se va deplasa prea lent pentru a termina competiția în condiții de siguranță, acesta va contacta cel mai apropiat punct de control, unde organizatorul și/sau formațiunea de Salvamont va decide modalitatea de evacuare sau retragere, în funcție de condiția fizică și/sau psihică a acestuia.

 

În cazul de: accidentare, hipotermie, epuizare, hipoglicemie, sau a altor condiții medicale care nu vor mai permite deplasarea, concurentul va informa cât mai rapid, atât ceilalți participanți aflați în imediata apropiere, cât și voluntarii, organizatorul sau serviciul Salvamont la numerele imprimate pe numărul de concurs, sau chiar 112, după caz.

 

Pe parcursul concursului circulația rutieră pe porțiunile de drum deschise traficului rutier nu va fi restricționată, de asemenea pe traseul concursului se pot întâlni turiști și/sau animale. Participanţii au obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege pe porțiunile deschise traficului rutier.

 

Organizatorul nu poate garanta securitatea deplină a participanților în cadrul de desfășurare a competitiei, respectiv Munții Zărandului, aceștia concurând independent în calitate de sportivi autonomi, antrenați și experimentați pentru acest tip de activități cu respectarea prezentului regulament.

 

Toate punctele de control vor fi dotate cu trusă de prim ajutor destinată exclusiv ingrijirii medicale pentru accidente minore și nu se vor administra concurenților niciun fel de medicamente, cu excepția unor suplimente alimentare precum Magneziu și săruri de hidratare.

 

Măsurile de siguranță luate de organizator pentru intervenția rapidă în zone montane greu accesibile au fost luate prin implicarea serviciului de Salvamont, iar pe traseul voluntarii din punctele de control vor asigura evacuarea de urgență cu autoturismele personale și/sau apelarea serviciului de ambulanță cel mai apropiat la numărul 112.

 

Va exista un punct de prim ajutor în Tabăra Căsoaia, unde se va asigura serviciu medical de specialitate în caz de nevoie.

 

Alergătorii sunt responsabili pentru participarea la cursă, organizatorul nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care un concurent se accidentează, decedează și/sau apar alte consecințe din cauza participării la această competiție.

 

Date tehnice:

 • Categoria: trail running, dificultate mare.
 • Timp limită final: 18 ore.
 • Teren: drumuri forestiere, poteci turistice, asfalt.
 • Puncte de hidratare/alimentare: 9 puncte care vor conține: băuturi isotonice, apă, fructe, supă, dulciuri și produse alimentare.
 • Marcaj: marcaje turistice și/sau banda de semnalizare alb/roșu.
 • Experienta montană: recomandată.
 • Categorii de participare: open

Echipament obligatoriu:

 1. rucsac/borsetă
 2. telefon mobil cu bateria încărcată
 3. bidon de apă/pungă camelback (capacitate de minimum 1 litru)
 4. bluză de corp cu mânecă lungă
 5. foiță de ploaie și vânt
 6. căciulă/bentiță/buff
 7. pantalon/colant lung sau combinație sort + jambiere
 8. frontală și baterii de rezervă
 9. folie de supraviețuire
 10. harta traseului (se primește în kitul de start)
 11. număr de concurs (se primește în kitul de start)
 12. recipient de băut

Echipament recomandat:

 1. bețe de trekking
 2. batoane energizante și/sau geluri energizante
 3. mini trusă medicală (fașă elastică, bandaj steril, 4 plasturi, ace de siguranta)
 4. mănuși
 5. fluier
 6. traseul în format gpx îl aveți atașat în prezentul e-mail (pus pe ceas sau în lipsa unui ceas cu navigație, pe telefon printr-o aplicatie GPX Viewer – Tracks, Routes & Waypoints” și încărcarea traseului în acea aplicație.

 

Echipamentul obligatoriu poate fi suplimentat de organizatori la sedința tehnică cu alte elemente din lista de echipament recomandat în funcție de starea vremii.

 

Echipamentul va fi verificat la start și aleatoriu pe parcursul cursei și la finish. Lipsă unuia sau a mai multor obiecte din echipamentul obligatoriu duce la descalificare.

 

DROP-BAG – la punctul de control 4 – Ghioroc (km 37)

Lucrurile din drop-bag se pot folosi doar la punctul de control 4.

Drop-bag-ul va fi inscripționat cu numărul de concurs al concurentului și predat organizatorilor la preluarea kitului pentru a fi transportat la punctul de control 4 – Ghioroc.

 

Descalificare:

Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica orice participant dacă nu respectă acest regulament sau într-una din următoarele situații:

 • pierderea sau modificarea numărului de concurs;
 • nerespectarea traseului;
 • utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei;
 • părăsirea echipamentului pe traseu;
 • aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control sau la punctele de alimentare;
 • neacordarea de ajutor unui alt concurent aflat în dificultate;
 • lipsă de respect față de ceilalți concurenți, organizatori, voluntari;
 • însoțirea concurenților de către spectatori/suporteri și ajutorul de orice fel din exterior excepție făcând punctele de alimentare de unde participanții pot primi alimente și băuturi energizante de la suporteri și spectatori;
 • depășirea timpului limită anunțat în prealabil de organizatori.

Program:

Vineri 01.11.2019

 • ora 16:00 – ridicare kituri
 • ora 20:00 – ședință tehnică

Sâmbătă 02.11.2019

 • ora 00:00 – START
 • ora 18:00 – FINISH
 • ora 20:00 – premiere

Duminică 03.11.2019

 • ora 12:00 – închiderea evenimentului

În funcție de condițiile meteo și/sau evenimente neprevăzute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori.

În cazul apariției schimbărilor în prezentul program acestea vor fi anunțate de organizatori în timp util pe toate canalele de comunicare : e-mail, pagina de facebook, site-ul competiției.

Anulare cursă:

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul în orice moment, modificările de traseu vor fi anunțate în prealabil.

Organizatorii își rezervă dreptul de a anula/amâna cursa în cazuri excepționale cu condiția ca toți participanții să fie anunțați în prealabil.

În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale organizatorii își rezervă dreptul de a opri cursa.

În caz de forță majoră, prin aceasta înțelegem orice evenimente care ar putea influența buna desfășurare a evenimentului cum ar fi: dezastre naturale, inundații majore, sau evenimente politice majore care îi determină pe organizatori să anuleze competiția, taxa de participare nu va fi returnată, se va stabili altă data pentru desfășurarea competiției.